Östersunds Nya Ångbryggeri startade 2018 i samband med att bryggeriet Jemtehed & Brande ombildades till Östersundsbryggerier AB. Ett nytt bryggverk på 2 000 l installerades i nya lokaler i Brunflo, med mer avancerad utrustning för bl.a. stegmäskning och filtrering. Det möjliggjorde både utökning av produktionen och ännu bättre kvalitetskontroll. Östersundsbryggeriers årsproduktion ligger nu på mellan 60 000 och 80 000 liter.
Östersunds Nya Ångbryggeri anknyter till en gammal tradition där varje stad av rang hade minst ett eget bryggeri, som ofta värmdes med ånga. Målet är att brygga klassiska öltyper av bästa möjliga kvalitet, med förhoppningen att Östersundsborna förutom att avnjuta sin egen lokala öl på hemmaplan ska kunna vara stolta över att se stadens namn på utmärkta och prisbelönta öl.
Under varumärket Östersunds Nya Ångbryggeri bryggs traditionella ölstilar som pilsner, dunkel, veteöl och engelsk ale. Även en del nyare sorter finns i sortimentet, som amerikansk pale ale och modern lager. Till jul bryggs också en extra smakrik alkoholfri julmust.